Събития

 

Очаквайте скоро "на живо от вкъщи"!

Благодарение на програмата "Творчески инициативи" на НФК ( Национален Фонд Култура),

скоро ще бъде разработен нов модул в МЮЗЕ - "на живо от вкъщи".

Музикантите ще заявяват дата и час за „живото“ си изпълнение. Вкъщи, от репетиционната, студиото, те ще са афиширали изявата си и заявили контакт с публиката си. Всички ползватели на платформата ще могат да виждат кои изпълнители свирят в момента; както и за всеки изпълнител - кога ще свири и кратка информация за него.

 

 


Днес 21.05.2016 г. ни напусна големият джаз пианист и човек Васил Пармаков. Каква огромна загуба за музиката! Поклон пред него и неговия талант!

 

 

 

Група "Клас" - представяне на DVD "Следите остават"

11 април 2016 г. в 19:00    Sofia Live Club

Каним всички приятели и фенове на група "Клас" на официално представяне на концертното DVD "Следите остават"!
Специални гости ще бъдат момичетата от The STRINGS, които ще изпълнят песни на група "Клас" в свои аранжименти.
Събитието ще се проведе на 11 април 2016 от 19:00 часа в Sofia Live Club, с вход свободен.

Феновете ще имат възможност да получат автографи и да задават въпроси на "Клас" по теми свързани с групата. На място ще се продават DVD-та.
 

 

Ново в Мюзе !

Роди се нов раздел: "На живо". Създава се възможност в него да се публикуват видео материали, направени "на живо" (с мобилен телефон или камера), от събитие, студио, или лично музикално преживяване. Има две подкатегории -  "Изпълнения" (концерти, музикални спектакли, шоу) и "Събития" (видео от момента: в студио, на улицата, в едно клубче; бях там и просто не можеше да не включа камерата на телефона...)

Правилата са като за останалите материали. Ако така и така сте се постарали да може да го видят и други любопитни, по-добре е първо да го качите в някоя от "световните туби". Но не го крийте от Мюзе-то, тук още повече посветени ще му се радват.

 

„Нова генерация”, Joy Station Live, още от „завинаги”

 

Група ЛаТекст на 4 години.

За първи път празнуваме рождения си ден на истинската дата - нека да е заедно (входът, разбира се, е свободен)!

 

Музикална кутия отново "в ефир"

От 13.02.2016 г. Радио Music Bg започва излъчването на легендарната музикална кутия на Емил Братанов.

И когато се вдигне "капакът" на Кутията, там ще са последните предавания - от ОффРоуд Радио, от 2012 г. Ще стигнат за година време и отново са в нета. Тук ще вървят в събота и неделя от 21 ч.. По-късно кутията ще започне нов живот, дори на живо. Но, всичко с времето си.

Предаванията са оригинални записи от излъчването им в ОффРоуд Радио, даже с някои неочаквани прекъсвания... като атентата в Сарафово, например. По-голямата част от миналите през 2012-а даже ги няма в местната "туба" на ОффНюз, защото тогава тя не е била създадена. Радваме се, че "складът" на последните Кутии се премества тук.

 

 

 

Честит рожден ден Емо !

На 12.02.2016 г. известният български журналист Емил Братанов навършва 57.

Емил Братанов

Зодия Водолей, женен с един син

завършил “журналистика” във ФЖ на СУ /1984/, профил “Печат”, класове по “Народно стопанство” и “Литература-изкуство-култура”

Още през 80-те години превръща музикалното си хоби /рок, български групи/ в основен тематичен жанр на журналистическите материали, които публикува. В пресата е водил рубрики и тематични страници в “Диалог”/”Нар.младеж”, “Пулс”, “Ритъм”, “Лада”, “Демокрация”, “Неделен Стандарт”, “Улицата”, “Армейска младеж”. Една година е кореспондент на полското “Магазин музични”, има издаден “Рок Лексикон, А-М” /ч.1-ва, изд.ДВИ/, редактор на 2 книги на Р.М.Стателова.

В БНР започва като сътрудник на съботната младежка програма “Как си ти?” през пролетта на 1987 г. Представя БГ-рока и БГ-сцената, от 1990 стартира авторската си класация “БлекТоп – Гласове и мелодии, които не помним” /в ефира до м.март 1998/, от 2 януари 1991 започва авторското му предаване “Музикална кутия”. Това е и единственото музикално предаване за БГ рок и рока на динозаврите – извън държавния ефир на БНР, просъществувало 10-тилетие. Преминало е през ефира на “Дарик радио”, “Експрес”, “РФИ”, “Алма Матер”, „Оффроуд Радио” (онлайн медия). Две поредни години е в тройката на Годишните Ритъм-награди за предаване и водещ. Има филм на Нова ТВ от ънплъгд-партито по повод 200-то предаване. Реализира съвместен концерт-запис за представяне на БГ-рокмузикантите с НДК, пр.”Хр.Ботев” и Channel 4 – Europe Express на BBC. Включен е в справочника “Кой кой е в българския шоубизнес”.

До 1993 г. работи в пр.”Хр.Ботев” на БНР /редактор и водещ/, сетне е музикалният продуцент на “Дарик радио” /с основателите от самия му старт; като осъществява музикалната политика и контактите с муз.изд.къщи/, от есента на 1997 е музикален мениджър на пр.”Хоризонт” /и продължава да води предаването си/. Впоследствие е гост-водещ в “РФИ”, “Експрес”, “Алма Матер”.

Паралелно с журналистическата дейност, участва и води много от големите музикални програми и фестивали /1988-1995/: РокРинг, РокПанорама, РокРитъм, или е член на журитата им.

След 2000-та година с екипа на Проект “МодРа”, програма за устойчиво развитие към ПРООН, реализира програмната организация и работата на Радио “Дъга” в Разлог.

Както друг негов колега – Румен Янев (екс-гл.ред.на „бандата” на „Ритъм”) – казва: с предаването си практически Емо Братанов пусна първото БГ рок радио у нас и не е спрял. А именно заедно с Янев събраха и издадоха в един дебел 610 страници том поезията и историяна на „Цветята от края на 80-те” (изд.”Парадокс, 2014), уникалната българска рок-антология с интервюта, снимки и текстове на емблематичните парчета на поколението рокмузиканти, творило между 1987 и 1992 г.

Преди 3-4 години паркира стария си Форд и занесе Кутията си в Оффроуд Радио, влизайки в екипа на новата динамична медия. Онлайн радиото прекрати студийната си дейност, но негови статии и домашно записани предавания продължават да живеят в сайта на ОффНюз – където е редактор.

 

 

Орион

Очаквайте скоро луксозен двоен диск Орион Works 1978-1990

cd 1 studio works (bonus:demo incl)

cd 2 bootlegs remastering : oo studios , California sound mastering

 

 

Атлас

Група „Атлас“ правят дебюта си в RockIT. Заповядайте на една поп-рок-уейв вечер с добре познатите ви хитове на групата - „Кукла“, „Играта свърши“, „Есенни цветя“, както и най-новите им парчета, сред които „Двама с теб“. Ще чуете и любими кавъри от Depeche Mode и Tears for Fears. „Атлас“ идват в състав: Петър Писарски – китари и вокал; Георги Арсов – вокал; Иван Несторов – бас и вокали; Драгомир Ганчев – барабани; Асен Драгнев – клавишни.

Вход: 6 лв.