Публикувано 6 years ago

Емил Братанов

Ако „Везни”, „Бъндараци”, „Щурци”, „ФСБ” са истинските ни рокдоайени, Втората БГ рокгенерация – онези Цветя от края на 80-те – вече са най-малкото динозаври. 20 години след смъртта на Димитър Воев, с амбицията, куража, ината и лудата организация на приятели, близки, музиканти и фенове, Митко „събра” на сцената днешните най-млади и динозаврите. „Благослови” събитието с духа, песните си и спомена. В събота в „Микстейп 5”, на Улица Нов Живот, вероятно хиляда души и 15-тина групи създадоха лайфа на годината. Една незабравима тътнеща нощ на приятелство, минало и бъдеще – сплотило в настоящето единомишленици. (Архив на Музикална кутия).
Текст в OffNews, панел Култура, октомври 2012 г., текст, монтаж и водещ - Емил Братанов.


Линк към статията:

Чуй като аудио

 

Прочети повече


Публикувано 6 years ago

Емил Братанов

Името му е Анди Барет, преди десетилетие се завърна на мъгливия си остров, но тук остава завинаги свързан с българските рокхроники. С малки или големи парчета от рокисторията ни, групите от Второто поколение, че и следващото – Поколение „Две и половина”. Стигна до полуготови и готови албуми, до национални класации и миксира присъствието си в митично-култови банди: No Breaks (едно първо място с "The Dance", 1994 и шесто с "Pretty People"), Art Generation, Monday Morning. Днес на Острова той е известен с псевдонима си „Мечков”.
Архив на Музикална кутия (28.12.2012): Двучасовият репортаж от август 1996-та от фестивала "Бяла светлина" - в оригиналния му /почти/ звук и тръпка; плюс актуално интервю с Барет и негова музика.
Текст в OffNews, панел Култура, 2013 г., текст, монтаж и водещ - Емил Братанов.


Виж статията:

Чуй като аудио

Прочети повече